Du behöver

  • 4 prt couscous
  • 700 g kycklingkött bröstfilé eller strimlor
  • 5 st kvistar basilika
  • 1 msk olja
  • 2 st ägg
  • salt, svartpeppar
  • olja att steka i
  • 1.5 dl russin
  • 2 st äpplen hackade
  • 1 näve persilja hackad

Gör så här

1
Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar.

2
Skär filén i bitar. Lägg kycklingköttet i en mixer tillsammans med basilika, olja och ägg. Salta och peppra lätt. Mixa snabbt ihop till färs och forma biffar med händerna eller med hamburgerpress (skölj händerna i kallt vatten så går det lättare).

3
Stek biffarna i olja i några minuter på var sida tills de är

4
genomstekta men inte torra.

5
Smula couscousen luftig med en gaffel, eller med rena händer. Blanda i russin och äpplen och toppa med persilja.


Kommentar:
Näringsberäkning: Kcal 632, Fett 16 g, Kolhydrater 66 g, Fibrer 7 g