Du behöver
- 4 prt couscous
- 700 g kycklingkött bröstfilé eller strimlor
- 5 st kvistar basilika
- 1 msk olja
- 2 st ägg
- salt, svartpeppar
- olja att steka i
- 1.5 dl russin
- 2 st äpplen hackade
- 1 näve persilja hackad
Gör så här
1
Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar.
2
Skär filén i bitar. Lägg kycklingköttet i en mixer tillsammans med basilika, olja och ägg. Salta och peppra lätt. Mixa snabbt ihop till färs och forma biffar med händerna eller med hamburgerpress (skölj händerna i kallt vatten så går det lättare).
3
Stek biffarna i olja i några minuter på var sida tills de är
4
genomstekta men inte torra.
5
Smula couscousen luftig med en gaffel, eller med rena händer. Blanda i russin och äpplen och toppa med persilja.
Näringsberäkning: Kcal 632, Fett 16 g, Kolhydrater 66 g, Fibrer 7 g