Du behöver
- 500 g pasta t ex penne
- 160 g sidfläsk tärnat
- olja att steka i
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 400 g körsbärstomater
- 1 st tomat (400 g)
- 1 dl vatten
- 1 dl vin (vitt eller rött)
- 2 msk tomatpuré
- salt, svartpeppar
- 1 nypa strösocker
- grana padano eller parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
2
Stek fläsket i lite olja. Låt lök och vitlök steka med i någon
3
minut. Halvera körsbärstomaterna och lägg också dem i stekpannan och fräs i en minut till.
4
Lägg över allt i en kastrull och häll på krossade tomater, vatten, vin och tomatpuré och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.
5
Rör ihop såsen med pastan och riv över lite ost vid serveringen.
Näringsberäkning: Kcal 550, Fett 20 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 6 g