Du behöver

  • 500 g pasta t ex penne
  • 160 g sidfläsk tärnat
  • olja att steka i
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 st tomat (400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vin (vitt eller rött)
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, svartpeppar
  • 1 nypa strösocker
  • grana padano eller parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Stek fläsket i lite olja. Låt lök och vitlök steka med i någon

3
minut. Halvera körsbärstomaterna och lägg också dem i stekpannan och fräs i en minut till.

4
Lägg över allt i en kastrull och häll på krossade tomater, vatten, vin och tomatpuré och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.

5
Rör ihop såsen med pastan och riv över lite ost vid serveringen.


Kommentar:
Näringsberäkning: Kcal 550, Fett 20 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 6 g