Du behöver

  • 3/4 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1–2 krm nymalen vitpeppar
  • 800 g fast potatis
  • 400 g vitkål
  • 1 äggula
  • 500 g lammfärs
  • 1 msk smör
  • 6 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk finstrimlad färsk mynta

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla med vatten, salt och peppar 10 minuter. Skala och grovtärna potatisen och sätt den i kok under tiden. Finstrimla vitkålen.

2
Blanda äggulan och färsen i ströbrödet. Forma stora köttbullar. Stek bullarna runtom i lite lättbrynt smör i varm, ej het stekpanna. Sänk till svag värme och låt bullarna puttra genomfärdiga under lock 7 minuter till.

3
Sjud kålen under lock i 2 dl vatten 3 minuter i en stor kastrull. Rör i mjölken blandad med mjölet, koka upp och sjud under lock 3–5 minuter till. Smaka av med salt, vitpeppar och finstrimlad mynta. Häll vattnet noga av färdig potatis och vänd in den i stuvningen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 609, Fett 22 g, Kolhydrater 67 g, Fibrer 5 g