Lingonkola med mixade bär

Du behöver 2 dl lingon frysta och tinade, eller färska 1.5 dl vispgrädde 2.5 dl strösocker 1 msk ljus sirap matolja till formen Gör så...

Tillagningstid: 20 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 2 dl lingon frysta och tinade, eller färska
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • matolja till formen

Gör så här

1
Klä en fyrkantig form, cirka 15 x 15 centimeter, med bakplåtspapper, och smörj det gärna med lite matolja så att kolan inte klibbar fast.

2
Mixa lingonen med stavmixer eller i matberedare. Blanda de mixade lingonen med vispgrädde, strösocker och sirap i en vid, tjockbottnad kastrull.

3
Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme tills termometern visar 122 grader. Kontrollera konsistensen genom att göra kulprov (se ruta nedan). Rör regelbundet. Häll upp i formen och låt stelna.

4
Klipp kolan i fyrkantiga bitar och förvara i rumstemperatur.


Kommentar:
Receptet är från Mia Öhrns “Julens Godsaker” (Ica förlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top