Tryffelstänger med ingefära

Du behöver tryffel 300 g mörk choklad 2 dl vispgrädde 25 g smör 1 msk honung 25 g ingefära (stor som en pingisboll) Dekor 250...

Tillagningstid: 25 minuter
15 portioner

Du behöver

  • tryffel
  • 300 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 msk honung
  • 25 g ingefära (stor som en pingisboll)

Dekor

250 g mörk choklad till doppning
50 g vit choklad till dekor

Gör så här

1
Klä en form, cirka 12 x 18 centimeter, med plastfolie.

2
Bryt chokladen i mindre bitar och låt alla ingredienser till tryffeln smälta ihop på lägsta värme i en kastrull på spisen. Rör om då och då och dra kastrullen från plattan när tryffelsmeten blivit jämn och blank.

3
Häll tryffelsmeten i formen, jämna till ytan och låt stelna i kylskåp i minst 3–4 timmar.

4
Lossa tryffeln ur formen och skär den i stänger. För att slippa att den kladdar fast på kniven är det bäst att skölja kniven i hett vatten och torka av med hushållspapper mellan varje knivtag.

5
Låt stelna i kylen i cirka 10 minuter.

6
Bryt den mörka chokladen till doppningen i mindre bitar och smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad.

7
Doppa stängerna i chokladen och lägg dem på en bricka klädd med smörgåspapper.

8
Smält den vita chokladen och dekorera stängerna. Ställ i kylen att stelna, och förvara därefter i en tättslutande burk i kylen.

9
Stängerna är hållbara i minst tre veckor.


Kommentar:
Tryffeln ser fin ut som chokladdoppade stänger dekorerade med vit choklad. Receptet är från Mia Öhrns “Julens Godsaker” (Ica förlag).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top