Du behöver
- 1 röd chilifrukt
- 2 dl vetemjöl
- 2–3 duttar kajennpeppar
- 1 tsk salt
- 4 dl mjölk
- 1 ägg
- 800 g fast potatis
- solrosolja att steka i
- 2 avokador
- 1 påse (20 g) guacamole kryddmix
- 1/2 dl gräddfil
- svartpeppar
- 2 burkar ätfärdiga (kidney)bönor
- 2 paprikor
- 2 tsk (citron)olja
- 1 msk gräslökshack
Gör så här
1
Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Blanda mjöl, kajenn och salt i stor bunke, vispa i först halva mjölkmängden, sedan resten plus ägget. Skala och finriv potatisen (gärna i maskin) och blanda ner den tillsammans med chilin.
2
Hetta upp plättjärn och droppa lite olja i varje plättform. Grädda 1/2 deciliter utbredd raggmunkssmet i varje fördjupning cirka 3 minuter på varje sida på dryg medelvärme. Ta upp efter hand.
3
3 Mosa eller mixa inkråmet i avokadorna med kryddblandningen. Handrör till sist i gräddfil. Smaka om mer salt eller peppar behövs.
4
4 Skölj bönorna i sil, låt rinna av, Skiva urtagen paprika och blanda i tillsammans med olja, salt, peppar och gräslök.
Näringsvärde: Kcal 567, Fett 23 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 12 g