Du behöver

  • 1 röd chilifrukt
  • 2 dl vetemjöl
  • 2–3 duttar kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 800 g fast potatis
  • solrosolja att steka i
  • 2 avokador
  • 1 påse (20 g) guacamole kryddmix
  • 1/2 dl gräddfil
  • svartpeppar
  • 2 burkar ätfärdiga (kidney)bönor
  • 2 paprikor
  • 2 tsk (citron)olja
  • 1 msk gräslökshack

Gör så här

1
Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Blanda mjöl, kajenn och salt i stor bunke, vispa i först halva mjölkmängden, sedan resten plus ägget. Skala och finriv potatisen (gärna i maskin) och blanda ner den tillsammans med chilin.

2
Hetta upp plättjärn och droppa lite olja i varje plättform. Grädda 1/2 deciliter utbredd raggmunkssmet i varje fördjupning cirka 3 minuter på varje sida på dryg medelvärme. Ta upp efter hand.

3
3 Mosa eller mixa inkråmet i avokadorna med kryddblandningen. Handrör till sist i gräddfil. Smaka om mer salt eller peppar behövs.

4
4 Skölj bönorna i sil, låt rinna av, Skiva urtagen paprika och blanda i tillsammans med olja, salt, peppar och gräslök.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 567, Fett 23 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 12 g