Du behöver

  • 5 medelstora tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tsk chipotlepasta (eller annan stark pasta)
  • 1 tsk buljongpulver
  • 1 tsk honung
  • 7 dl vatten
  • salt
  • 400 g kikärtor

Gör så här

1
1 Koka upp vatten. Skär kryss i tomaternas ovansida. Sänk ner tomaterna i vattnet och koka tills skalet börjar vika upp sig. Ta upp tomaterna och dra av skalet. Skär i bitar.

2

3
2 Hacka lök och vitlök, fräs i olja i kastrull eller gryta. Häll på alla tomater, chipotlepasta, buljong och honung. Låt koka ihop.

4

5
3 Mixa. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt vatten. Koka upp, rör om, smaka av med salt.

6

7
4 Servera med varma kikärtor.


Kommentar:
Tomater ska serveras varma, då är lykopenet som mest verkningsfullt i kroppen. Lykopen är en antioxidant som tros minska risken för en rad sjukdomar.

234 KCAL PER PORTION
11 g protein, 7 g fett, 32 g kolhydrater