Du behöver
- 5 medelstora tomater
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 1 burk hela tomater
- 1 tsk chipotlepasta (eller annan stark pasta)
- 1 tsk buljongpulver
- 1 tsk honung
- 7 dl vatten
- salt
- 400 g kikärtor
Gör så här
1
1 Koka upp vatten. Skär kryss i tomaternas ovansida. Sänk ner tomaterna i vattnet och koka tills skalet börjar vika upp sig. Ta upp tomaterna och dra av skalet. Skär i bitar.
2
3
2 Hacka lök och vitlök, fräs i olja i kastrull eller gryta. Häll på alla tomater, chipotlepasta, buljong och honung. Låt koka ihop.
4
5
3 Mixa. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt vatten. Koka upp, rör om, smaka av med salt.
6
7
4 Servera med varma kikärtor.
Tomater ska serveras varma, då är lykopenet som mest verkningsfullt i kroppen. Lykopen är en antioxidant som tros minska risken för en rad sjukdomar.
234 KCAL PER PORTION
11 g protein, 7 g fett, 32 g kolhydrater