Du behöver
- 3 dl grädde
- 3 dl socker
- 3 dl ljus sirap
- 1 msk saft av ingefära
- 1 st apelsin skalet av 1
- 1 st lime skalet av 1
- 1 msk smör
Gör så här
Blanda grädde, socker och ljus sirap i en kastrull, koka upp och låt koka tills smeten når en temperatur på 122 grader eller håller kulprov. Rör om emellanåt. Riv en bit ingefära fint och pressa saften ur rivet tills du får cirka 1 msk. Riv också det yttersta skalet av en vältvättad apelsin och en lime. När kolatemperaturen uppnåtts, ta av kastrullen från värmen och rör i smör, ingefärssaft och citrusskal. Häll smeten i en avlång brödform klädd med smort bakplåtspapper och låt svalna. Skär i bitar med vass kniv och slå in i smörgåspapper. Blir 30–40 bitar, förvaras svalt.