Du behöver
- 4 äpplen
- 7 dl vatten
- 2 dl äppeljuice, koncentrat
- 2 msk strösocker eller steviaströ
- 1 kanelstång
- 1 dl quinoapuffar eller andra flingor/puffar/frön
- 1 msk smör
- 1 tsk mald kardemumma
- 4 rejäla msk vaniljglass (eller Kesella för syrligare smak)
Gör så här
1
1 Skala äpple och skär i bitar.
2
3
2 Koka upp vatten, äppeljuice, socker och kanelstång. Lägg i äppelbitarna och koka i 10 minuter. Fiska upp kanelstången. Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen på låg värme.
4
5
3 Fräs puffar och frön i smör. Strö över kardemumma. Crunchen är klar när den fått en gyllengulbrun färg.
6
7
4 Häll upp soppan i skålar. Toppa med glass eller vaniljkesella och lite kanelcrunch.
Äpplen innehåller bra fibrer som hjälper matsmältningen. De innehåller också quercetin som i många studier har visat sig påverka hjärtsjukdomar och diabetes typ 2 positivt.
269 KCAL PER PORTION
3 g protein, 5 g fett, 51 g kolhydrater