Äppelsoppa med kanelkräm och crunch

Du behöver 4 äpplen 7 dl vatten 2 dl äppeljuice, koncentrat 2 msk strösocker eller steviaströ 1 kanelstång 1 dl quinoapuffar eller andra flingor/puffar/frön 1...


4 portioner

Du behöver

  • 4 äpplen
  • 7 dl vatten
  • 2 dl äppeljuice, koncentrat
  • 2 msk strösocker eller steviaströ
  • 1 kanelstång
  • 1 dl quinoapuffar eller andra flingor/puffar/frön
  • 1 msk smör
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 4 rejäla msk vaniljglass (eller Kesella för syrligare smak)

Gör så här

1
1 Skala äpple och skär i bitar.

2

3
2 Koka upp vatten, äppeljuice, socker och kanelstång. Lägg i äppelbitarna och koka i 10 minuter. Fiska upp kanelstången. Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen på låg värme.

4

5
3 Fräs puffar och frön i smör. Strö över kardemumma. Crunchen är klar när den fått en gyllengulbrun färg.

6

7
4 Häll upp soppan i skålar. Toppa med glass eller vaniljkesella och lite kanelcrunch.


Kommentar:
Äpplen innehåller bra fibrer som hjälper matsmältningen. De innehåller också quercetin som i många studier har visat sig påverka hjärtsjukdomar och diabetes typ 2 positivt.

269 KCAL PER PORTION
3 g protein, 5 g fett, 51 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top