Korvbröd

Du behöver 5 dl mjölk 3 % fetthalt 75 g jäst 750 g vetemjöl ca 12 1/2 dl 50 g smör rumstempererat 15 g havssalt...

Tillagningstid: 35 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 5 dl mjölk 3 % fetthalt
  • 75 g jäst
  • 750 g vetemjöl ca 12 1/2 dl
  • 50 g smör rumstempererat
  • 15 g havssalt (2 tsk)

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.

2
Dela degen i 25 delar. Rulla varje del till 12 cm långa bröd. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1 1/2 timme i rumstemperatur.

3
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden i ugnen och grädda dem i cirka 10 minuter.

4
Frys in de bröd som du inte ska använda så fort de svalnat något.


Kommentar:
Tid: 35 + 1 1/2 jäsning. Tips: Gör korvbröden hälften så stora och servera dem som festliga tilltugg med små spanska chorizos och en het senap.
Det här receptet funkar lika bra till hamburgerbröd.
Heléne Johansson bjuder på det här läckra receptet ur sin bok Bröd från Brunkebergs bageri.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top