Du behöver
- 5 dl mjölk 3 % fetthalt
- 75 g jäst
- 750 g vetemjöl ca 12 1/2 dl
- 50 g smör rumstempererat
- 15 g havssalt (2 tsk)
Gör så här
1
Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
2
Dela degen i 25 delar. Rulla varje del till 12 cm långa bröd. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1 1/2 timme i rumstemperatur.
3
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden i ugnen och grädda dem i cirka 10 minuter.
4
Frys in de bröd som du inte ska använda så fort de svalnat något.
Tid: 35 + 1 1/2 jäsning. Tips: Gör korvbröden hälften så stora och servera dem som festliga tilltugg med små spanska chorizos och en het senap.
Det här receptet funkar lika bra till hamburgerbröd.
Heléne Johansson bjuder på det här läckra receptet ur sin bok Bröd från Brunkebergs bageri.