Du behöver

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm färsk ingefära
  • 250 g marinerad tofu
  • 100 g shiitakesvamp
  • 4 salladslökar
  • 1 tsk sesamolja
  • 8 dl vatten
  • 1 lime, saften av
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk sesamfrön
  • 100 g nudlar
  • 100 g färsk spenat

Gör så här

1
1 Finhacka vitlök. Riv ingefära. Skär tofu i sockerbitsstora kuber. Skär svamp och lök i mindre bitar. Fräs allt i 4–5 minuter i gryta med sesamolja.

2

3
2 Häll på vatten, limesaft och sambal oelek. Låt puttra några minuter.

4

5
3 Koka nudlarna under tiden enligt anvisningar på paketet. Skölj dem hastigt i kallt vatten.

6

7
4 Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll på soppan. Strö på sesamfrön. Toppa med spenat.


Kommentar:
Tofu gjort på sojabönor innehåller bland annat proteiner. För bästa och godaste resultat smaksätt ordentligt. En genväg, som i receptet ovan, är att köpa färdigmarinerad.

243 KCAL PER PORTION
16 g protein, 10 g fett, 22 g kolhydrater