Du behöver
- 1 vitlöksklyfta
- 2 cm färsk ingefära
- 250 g marinerad tofu
- 100 g shiitakesvamp
- 4 salladslökar
- 1 tsk sesamolja
- 8 dl vatten
- 1 lime, saften av
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk sesamfrön
- 100 g nudlar
- 100 g färsk spenat
Gör så här
1
1 Finhacka vitlök. Riv ingefära. Skär tofu i sockerbitsstora kuber. Skär svamp och lök i mindre bitar. Fräs allt i 4–5 minuter i gryta med sesamolja.
2
3
2 Häll på vatten, limesaft och sambal oelek. Låt puttra några minuter.
4
5
3 Koka nudlarna under tiden enligt anvisningar på paketet. Skölj dem hastigt i kallt vatten.
6
7
4 Fördela nudlarna i fyra skålar. Häll på soppan. Strö på sesamfrön. Toppa med spenat.
Tofu gjort på sojabönor innehåller bland annat proteiner. För bästa och godaste resultat smaksätt ordentligt. En genväg, som i receptet ovan, är att köpa färdigmarinerad.
243 KCAL PER PORTION
16 g protein, 10 g fett, 22 g kolhydrater