Du behöver
- ca 1 kg kycklingdelar med ben
- 1 msk smör
- salt, (svart)peppar
- 5 dl vatten
- 1–2 lime, rivet skal och saft
- 1 tärning kycklingbuljong
- 3 msk vetemjöl
- ca 2 msk finriven pepparrot
- 4 portioner långkornigt ris
- 3–4 morötter
Gör så här
1
Bryn kycklingbitarna lätt i smör i stekgryta, salta och peppra under tiden. Tillsätt 1 deciliter vatten och hälften av saften från en av de rivna limarna. Låt småputtra under lock 20 minuter.
2
Ta upp köttet, skaka resten av vattnet jämnt med mjölet och rör ner. Smula i buljong, pressa i limesaft. Låt koka upp och sjuda 3 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs, rör sist i limeskal och pepparrot.
3
Koka riset efter paketets instruktion. Skala morötterna och grovriv dem. Låt dem koka med riset de sista 3–4 minuterna.
Näringsvärde: Kcal 563, Fett 10 g, Kolhydrater 62 g, Fibrer 4 g