Du behöver

  • ca 1 kg kycklingdelar med ben
  • 1 msk smör
  • salt, (svart)peppar
  • 5 dl vatten
  • 1–2 lime, rivet skal och saft
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 2 msk finriven pepparrot
  • 4 portioner långkornigt ris
  • 3–4 morötter

Gör så här

1
Bryn kycklingbitarna lätt i smör i stekgryta, salta och peppra under tiden. Tillsätt 1 deciliter vatten och hälften av saften från en av de rivna limarna. Låt småputtra under lock 20 minuter.

2
Ta upp köttet, skaka resten av vattnet jämnt med mjölet och rör ner. Smula i buljong, pressa i limesaft. Låt koka upp och sjuda 3 minuter. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs, rör sist i limeskal och pepparrot.

3
Koka riset efter paketets instruktion. Skala morötterna och grovriv dem. Låt dem koka med riset de sista 3–4 minuterna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 563, Fett 10 g, Kolhydrater 62 g, Fibrer 4 g