Lammfärsjärpar och stampat rotmos

Du behöver 500 g lammfärs 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar ca 2 dl öl eller mjölk 1 msk potatismjöl smör till bryning 1 bägare...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
  • ca 2 dl öl eller mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • smör till bryning
  • 1 bägare Gourmet creme fraiche
  • med karljohan, timjan och citron
  • 1 msk redningsmjöl
  • 1 tråg (500 g) sopprotsaker
  • 600 g potatis
  • 1–1 1/2 dl mjölk
  • salt, 1 krm riven muskotnöt

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och peppar i matberedaren. Späd med kallt öl eller kall mjölk till smidig färs, Blanda sist i potatismjölet. Forma åtta avlånga järpar, och bryn dem hastigt i stekpannan. Ta upp dem.

2
Vispa samman creme fraiche, 2 deciliter vatten och redningsmjöl i stekpannan. Koka upp, smaka av med salt och lägg i järparna tills de är färdiga helt igenom, cirka 5 minuter.

3
Skala rotsaker och potatis, skär i bitar. Koka mjuka, häll av vattnet.

4
Stöt bitarna med potatisstöt under tiden som mjölken tillsätts. Smaka av med salt och muskot.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 650, Fett 36 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top