Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
- ca 2 dl öl eller mjölk
- 1 msk potatismjöl
- smör till bryning
- 1 bägare Gourmet creme fraiche
- med karljohan, timjan och citron
- 1 msk redningsmjöl
- 1 tråg (500 g) sopprotsaker
- 600 g potatis
- 1–1 1/2 dl mjölk
- salt, 1 krm riven muskotnöt
Gör så här
1
Blanda färsen med salt och peppar i matberedaren. Späd med kallt öl eller kall mjölk till smidig färs, Blanda sist i potatismjölet. Forma åtta avlånga järpar, och bryn dem hastigt i stekpannan. Ta upp dem.
2
Vispa samman creme fraiche, 2 deciliter vatten och redningsmjöl i stekpannan. Koka upp, smaka av med salt och lägg i järparna tills de är färdiga helt igenom, cirka 5 minuter.
3
Skala rotsaker och potatis, skär i bitar. Koka mjuka, häll av vattnet.
4
Stöt bitarna med potatisstöt under tiden som mjölken tillsätts. Smaka av med salt och muskot.
Näringsvärde: Kcal 650, Fett 36 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 5 g