Du behöver
- 10 päron
- vatten (så att det täcker päronen)
- 1 msk citronsaft
- 1 msk socker eller Stevia strö
- 2 kanelstänger
- 1 tsk kardemumma
- CHOKLADKRÄM
- 150 g mörk choklad
- 3 msk sojamjölk
Gör så här
1
1 Skala päronen. Koka upp vattnet och rör i citronsaft, socker, kanel och kardeumma. Lägg i päronen och låt koka på svag värme i cirka 20 minuter. Känn på dem med en gaffel. De ska vara fasta men mjuka.
2
3
2 Smält chokladen i vattenbad. Rör i mjölken när chokladen är helt smält. Servera med de kokta päronen, eventuellt med en klick vispgrädde.
Päron innehåller fibrer, mineraler, vitaminer och annat nyttigt som stärker immunförsvaret.
219 KCAL PER PORTION
8 g protein, 13 g fett, 17 g kolhydrater