Rödbetssallad med quinoa och tranbär

Du behöver 4 portioner quinoa (ca 2 dl okokt) 1 rödbeta 50 g mandel 50 g torkade tranbär 50 g torkad dadel 200 g groddar...


0 portioner

Du behöver

  • 4 portioner quinoa (ca 2 dl okokt)
  • 1 rödbeta
  • 50 g mandel
  • 50 g torkade tranbär
  • 50 g torkad dadel
  • 200 g groddar
  • 100 g grön sallad
  • ½ dl vitlöksvinägrett

Gör så här

1
1 Koka quinoan enligt anvisningar på paketet, gärna i buljong.

2

3
2 Riv rödbetan fint.

4

5
3 Hacka mandel, tranbär och dadlar grovt. Blanda med quinoa och rödbetsriv. Rör i groddarna och salladen. Häll över vinägretten.


Kommentar:
Tranbär är ett av superbären man gärna får äta lite extra av. Innehåller en antioxidant som kallas PAC och som gör det lite svårare för vissa bakterier att fästa på slemhinnorna.

158 KCAL PER PORTION
4 g protein, 7 g fett, 19 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top