Stuffad squash med vildris och pinjenötter

Du behöver 2 medelstora squash 4 portioner vildris (ca 2 dl okokt) 100 g pinjenötter 1 msk lätt creme fraiche eller yoghurt salt svartpeppar oregano...


10 portioner

Du behöver

  • 2 medelstora squash
  • 4 portioner vildris (ca 2 dl okokt)
  • 100 g pinjenötter
  • 1 msk lätt creme fraiche eller yoghurt
  • salt
  • svartpeppar
  • oregano

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 175 grader.

2

3
2 Skär squashen på längden och halvera sedan bitarna. Ugnsbaka i cirka 15 minuter.

4

5
3 Koka riset efter anvisningar på paketet. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Blanda med det kokta riset, creme fraiche och kryddor.

6

7
4 Ta ut squashen. Gröp ut varje bit i mitten så att det bildas en skål.

8

9
5 Blanda det överblivna squashköttet med risröran.

10

11
6 Fördela mixen på squashen. Ungsbaka ytterligare 5–10 minuter.


Kommentar:
Vildris innehåller fler näringsämnen än vanligt vitt ris och har dessutom lägre GI.

142 KCAL PER PORTION
5 g protein, 7 g fett, 15 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top