Du behöver
- 2 medelstora squash
- 4 portioner vildris (ca 2 dl okokt)
- 100 g pinjenötter
- 1 msk lätt creme fraiche eller yoghurt
- salt
- svartpeppar
- oregano
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2
3
2 Skär squashen på längden och halvera sedan bitarna. Ugnsbaka i cirka 15 minuter.
4
5
3 Koka riset efter anvisningar på paketet. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de fått lite färg. Blanda med det kokta riset, creme fraiche och kryddor.
6
7
4 Ta ut squashen. Gröp ut varje bit i mitten så att det bildas en skål.
8
9
5 Blanda det överblivna squashköttet med risröran.
10
11
6 Fördela mixen på squashen. Ungsbaka ytterligare 5–10 minuter.
Vildris innehåller fler näringsämnen än vanligt vitt ris och har dessutom lägre GI.
142 KCAL PER PORTION
5 g protein, 7 g fett, 15 g kolhydrater