Du behöver
- 75 g smält, svalnat smör
- 1/2 dl strösocker
- 1 ägg
- 3/4 dl (45 g) vetemjöl
- 2 tsk smör till gräddning
- 1 dl florsocker
- raspat skal och saften av 1 apelsin
Gör så här
1
Rör svalnat smör, socker och ägg i bunke. Blanda i mjölet till slät smet. Hetta upp ugnen till 200 grader (varmluft 175), ställ in en plättlagg i ugnen. Ta ut hett järn (grytlapp!), pensla varje plättgrop lätt med smör.
2
Klicka ? matsked smet i varje grop och grädda gyllene i ugnen, cirka 6 minuter. Lossa plättarna, böj dem eventuellt över en kavel eller liknande. Låt kallna. Upprepa tills smeten är slut.
3
Rör florsocker och 1 ? matsked apelsinsaft till glasyrsmet, bred den på kakorna. Strö i skalremsor och låt stelna.