Du behöver

  • 75 g smält, svalnat smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3/4 dl (45 g) vetemjöl
  • 2 tsk smör till gräddning
  • 1 dl florsocker
  • raspat skal och saften av 1 apelsin

Gör så här

1
Rör svalnat smör, socker och ägg i bunke. Blanda i mjölet till slät smet. Hetta upp ugnen till 200 grader (varmluft 175), ställ in en plättlagg i ugnen. Ta ut hett järn (grytlapp!), pensla varje plättgrop lätt med smör.

2
Klicka ? matsked smet i varje grop och grädda gyllene i ugnen, cirka 6 minuter. Lossa plättarna, böj dem eventuellt över en kavel eller liknande. Låt kallna. Upprepa tills smeten är slut.

3
Rör florsocker och 1 ? matsked apelsinsaft till glasyrsmet, bred den på kakorna. Strö i skalremsor och låt stelna.