Du behöver

  • 4.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 6 g pepparkakskrydda (ca 3 kryddmått)
  • 6 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • råsocker till toppen

Gör så här

1
Koka upp grädden med mjölken och pepparkakskryddan, ställ åt sidan och låt sedan svalna i kylen.

2
Blanda äggula och strösocker och rör försiktigt ner det i den kylda gräddblandningen, det viktiga är att man inte vispar smeten och får in luft utan att man rör med en slickepott. Sila smeten och fyll upp i 8 portionsformar.

3
Baka bruléen i 95 grader i cirka 1 timme. Skaka lite på formen och se så det har satt sig. Obs! Baka inte bruléen i vattenbad.

4
Ta ut och låt kallna i kyl.

5
Vid servering, strö råsocker på ytan av bruléerna och bränn

6
av med en gasolbrännare.

7
En snabb tur under grillen kan också funka.


Kommentar:
Ger ca 8–10 formar. Tid 1 timme 30 minuter + kyltid