Du behöver
- 4.5 dl vispgrädde
- 1.5 dl mjölk
- 6 g pepparkakskrydda (ca 3 kryddmått)
- 6 st äggulor
- 1 dl strösocker
- råsocker till toppen
Gör så här
1
Koka upp grädden med mjölken och pepparkakskryddan, ställ åt sidan och låt sedan svalna i kylen.
2
Blanda äggula och strösocker och rör försiktigt ner det i den kylda gräddblandningen, det viktiga är att man inte vispar smeten och får in luft utan att man rör med en slickepott. Sila smeten och fyll upp i 8 portionsformar.
3
Baka bruléen i 95 grader i cirka 1 timme. Skaka lite på formen och se så det har satt sig. Obs! Baka inte bruléen i vattenbad.
4
Ta ut och låt kallna i kyl.
5
Vid servering, strö råsocker på ytan av bruléerna och bränn
6
av med en gasolbrännare.
7
En snabb tur under grillen kan också funka.
Ger ca 8–10 formar. Tid 1 timme 30 minuter + kyltid