Du behöver

  • 500 g kalvskivor alt fläskfilé eller kalkonbröst
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl veteströbröd
  • smör till stekning
  • 1 st ask ansjovisfiléer (125 g)
  • 2 msk kapris
  • 1 st citron rivet skal av
  • 2 dl smetana

Gör så här

1
Tunna skivor av kalvstek blir stora fina schnitzlar, men många små fläskschnitzlar, utbankade från centimetertjocka skivor fläskfilé blir lika gott. Tunnskivad bröstfilé av kalkon eller kyckling blir också härligt.

2
Blanda mjölet med 1 tesked salt och 2 kryddmått peppar på flat tallrik. Vispa äggen lätt med 1 matsked vatten i djup tallrik. Häll ströbröd på ännu en flat tallrik. Tryck ut köttskivorna tunt först i mjölet, doppa sedan i ägg och vänd sist i ströbröd. Tryck ut köttet ännu tunnare i ströbrödet med fingrarna.

3
Stek på medelvärme i en klick smör plus en skvätt olja till fin färg på bägge sidor. Fettet ska bubbla runt köttet. Salta och peppra ytan under stekningen. Lägg det sedan på dubbelt kökspapper, som suger upp mycket fett.

4
Ansjovisklick Finhacka avrunna ansjovisfiléer och kapris. Blanda med citronriv i smetana eller gräddfil. Smaka av med salt och peppar.