Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1.5 msk curry (beror på styrkan)
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • fiskfond för 1 liter vätska
  • 300 g torskfilé tinad
  • 200 g ärter tinade
  • räkor ett par nävar skalade
  • 3 dl morotsris kokt, kallt
  • 1 st chilifrukt finhackad röd
  • 1 dl riven ost
  • 2 st ägg små
  • 0.5 dl vetemjöl (30 g)
  • salt kajennpeppar
  • 1.5 dl veteströbröd osötat
  • 3.5 dl olja till djupstekning

Gör så här

1
Smält smöret, rör i curryn och fräs på näst högsta värme någon minut. Blanda i mjölet, späd med 8 deciliter vatten och grädden och tillsätt fiskfond. Låt koka upp och sjud på svag värme 5 minuter.

2
Dela fisken i grova bitar, låt koka upp. Låt småputtra cirka 3 minuter. Vänd i ärterna.

3
Blanda riset med chilihack, ost och ägg, rör ner mjölet. Smaksätt med 1/2 tesked salt och ett par duttar kajenn. Trilla till bollar, rulla i ströbröd. Hetta upp 3–4 centimeter olja till 180 grader i djup kastrull. Fritera bollarna cirka 3 minuter, vänd och fritera andra halvan. Låt rinna av på kökspapper före servering.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 494, Fett 21 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 2 g