Bountygodis med kokosflingor

Du behöver 1.5 dl strösocker 1.5 dl grädde 80 g smör 1.5 dl kokosflingor 300 g mörk choklad 1 dl kokosflingor Gör så här 1...

Tillagningstid: 30 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl grädde
  • 80 g smör
  • 1.5 dl kokosflingor
  • 300 g mörk choklad
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

1
Koka sockret med grädden och smöret i cirka 3–5 minuter, blanda sedan i kokosflingorna och låt det svalna i en bunke. Ta sedan en spritspåse och spritsa ut stänger med smeten på ett bakplåtspapper. Låt bountyn stelna i kylen eller några timmar i rumstemperatur. Ha lite tålamod, de kan behöva någon timme extra. Godisarna ska inte bli helt hårda, är de svåra att skära, stoppa in dem i frysen ett tag.

2
Dela stängerna i 20 bitar, smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikro och doppa stängerna i den. Lägg på bakplåtspapper och strö över kokosflingor.


Kommentar:
Lägg till tid för att stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top