Du behöver
- 100 g smör
- 125 g choklad hackad
- 2 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1.5 dl vetemjöl
- pistagenötter
- 1 dl strösocker
- 1 dl pistagenötter skalade, rostade och saltade
- 1 msk smör
Till servering
kakao att pudra över
vaniljglass god
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Fodra en cirka 20 x 25 centimeters ugnsform med bakplåtspapper, lite smör under får papperet att fästa.
2
Smält smör och 125 gram choklad tillsammans i skål i mikro. Låt svalna något och rör sedan i äggen, ett i taget. Vänd i socker och mjöl, blanda i resterande chokladhack och häll smeten i formen. Grädda i cirka 25 minuter, tills kakan har fast yta men fortfarande är mjuk inuti.
3
Pistagenötter Smält sockret i en stekpanna och låt det bli vackert gyllenbrunt, häll i pistagenötterna och blanda hastigt, tillsätt smöret och rör om. Häll ut nötkaramellen
4
på ett bakplåtspapper och låt stelna.
5
Hacka sedan grovt.
6
Lyft brownien ur formen med hjälp
7
av bakplåtspapperet. Skär i fyrkanter, pudra över kakao och servera med vaniljglass och pistagehacket.