Du behöver

  • 400 g laxrygg

Lag

1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 st lagerblad
10 st svartpepparkorn
1 st gul lök delad
0.5 st morot i bitar

Tillbehör

hovmästarsås (se recept)
pepparrot riven

Gör så här

1
Koka upp lagen och låt den svalna till fingervarm (cirka 37 grader). Skär laxen i 12 fina bitar (cirka 30 gram per bit).

2
Slå lagen i en ugnsfast form och lägg ner laxen. Lagen ska täcka fisken, gör den inte det så välj en mindre form eller gör mer lag.

3
Täck formen med plastfolie och baka i ugnen i 65 grader till

4
43 graders innertemperatur, cirka 40 minuter.

5
Kyl formen snabbt genom att ställa den i vattenbad med isbitar eller på en kall, blöt kökshandduk. Låt sedan laxen ligga i lagen minst 6 timmar.

6
Lägg upp laxbitarna på ett serveringsfat. Spritsa på lite hovmästarsås och toppa med riven pepparrot.


Kommentar:
+ tid att svalna och mogna.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows