Du behöver

  • 1 st gul lök fint skivad
  • smör att steka i
  • 8 st ansjovisfiléer
  • 4 st små tomma ansjovisburkar utan lock
  • 4 st potatis skalade och strimlade
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk ansjovisspad
  • 2 dl gräddmjölk hälften/hälften
  • ströbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Fräs löken i smör i minst 3 minuter.

2
Lägg en ansjovisfilé i bottnen på varje burk. Varva potatis och lök, krydda med salt och svartpeppar mellan varven. Avsluta med en

3
ansjovisfilé, spadet, och slå på gräddmjölken.

4
Toppa med ströbröd och låt ytan få gyllene färg i ugnen. Fyll inte upp formarna för mycket, då kokar gräddmjölken lätt över i ugnen.

5
Baka i ugnen tills potatisen är genomkokt, cirka 35 minuter.


Kommentar:
”Hemligheten bakom en god Jansson är att man bryner löken ordentligt så att den blir gyllenbrun.”