Du behöver
- 250 g morötter rivna
- 250 g hasselnötter malda
- 5 st äggvitor
- 2.5 dl strösocker
- olja till formen
- florsocker att sikta över kakan
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175–200 grader.
2
Blanda morötter och nötter. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt socker undan för undan. Rör i morots- och nötmassan med en sked, försiktigt så att inte luftig-heten försvinner.
3
Häll smeten i väl smord och bröad form, 1 ½ liter.
4
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.
5
Låt kakan stå en stund och svalna innan den stjälps upp.
6
Sikta över lite florsocker.
7
Kakan är god som kaffekaka eller som dessert med frukt.
8
Den går mycket bra att baka en dag i förväg.
Detta är ett läsarrecept av Amanda Hjortsberg i Ucklum.