Du behöver

  • 250 g morötter rivna
  • 250 g hasselnötter malda
  • 5 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • olja till formen
  • florsocker att sikta över kakan

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175–200 grader.

2
Blanda morötter och nötter. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt socker undan för undan. Rör i morots- och nötmassan med en sked, försiktigt så att inte luftig-heten försvinner.

3
Häll smeten i väl smord och bröad form, 1 ½ liter.

4
Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.

5
Låt kakan stå en stund och svalna innan den stjälps upp.

6
Sikta över lite florsocker.

7
Kakan är god som kaffekaka eller som dessert med frukt.

8
Den går mycket bra att baka en dag i förväg.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Amanda Hjortsberg i Ucklum.