Du behöver
- 1 st rödkålshuvud (ca 800 g)
- 1 msk olja
- salt
- 5 dl svartvinbärsmust
- 1 dl skinkspad
- 1 dl farinsocker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 st lagerblad
- 10 st svartpepparkorn krossade
- 0.25 st chili torkad liten
- 5 st stjärnanis
- 100 g vinbär röda eller svarta, frysta
Gör så här
1
Hyvla kålen riktigt fint, fräs i oljan med salt. Tillsätt alla ingredienser utom vinbären och sjud långsamt
2
i cirka 2 timmar under lock. Kontrollera så att det inte kokar torrt. Fyll i så fall på med ½ deciliter vatten.
3
Tillsätt vinbären på slutet och smaka av med vinäger, vinbärsmust eller socker så att sötman möter syran och att smaken är mustig.
Tid cirka 2 timmar och 10 minuter.