Du behöver

  • 1 st rödkålshuvud (ca 800 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • 5 dl svartvinbärsmust
  • 1 dl skinkspad
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn krossade
  • 0.25 st chili torkad liten
  • 5 st stjärnanis
  • 100 g vinbär röda eller svarta, frysta

Gör så här

1
Hyvla kålen riktigt fint, fräs i oljan med salt. Tillsätt alla ingredienser utom vinbären och sjud långsamt

2
i cirka 2 timmar under lock. Kontrollera så att det inte kokar torrt. Fyll i så fall på med ½ deciliter vatten.

3
Tillsätt vinbären på slutet och smaka av med vinäger, vinbärsmust eller socker så att sötman möter syran och att smaken är mustig.


Kommentar:
Tid cirka 2 timmar och 10 minuter.