Fylld kyckling i ugn

Du behöver 4 portioner ris 4 tinade, frysta kycklingfiléer (cirka 600 g) olja och smör att steka i salt och nymald svartpeppar 4 skivor varmrökt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner ris
  • 4 tinade, frysta kycklingfiléer (cirka 600 g)
  • olja och smör att steka i
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 skivor varmrökt skinka
  • 1 bit (80 g) cambozolaost, eller valfri ädelost
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 150 g haricots verts, lättkokta

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

3
Lägg filéerna på en skärbräda och snitta dem längs med utan att skära hela vägen igenom. Hacka skinkan och skär upp osten i bitar. Fyll kycklingen med röran och “sy ihop” filéerna med tandpetare så att fyllningen inte trillar ut.

4
Bryn filéerna i smör och olja och krydda med salt och peppar, lägg dem i en ugnsfast form.

5
Vispa ur stekpannan med grädden, lös upp buljongtärningen i grädden och häll över kycklingen.

6
Baka färdigt kycklingen i mitten av ugnen i 20 minuter. Servera med ris och haricots verts.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 535, Fett 16 gram, Kolhydrater 51 gram, Fibrer 4 gram

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top