Du behöver
- 4 portioner ris
- 4 tinade, frysta kycklingfiléer (cirka 600 g)
- olja och smör att steka i
- salt och nymald svartpeppar
- 4 skivor varmrökt skinka
- 1 bit (80 g) cambozolaost, eller valfri ädelost
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 hönsbuljongtärning
- 150 g haricots verts, lättkokta
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
3
Lägg filéerna på en skärbräda och snitta dem längs med utan att skära hela vägen igenom. Hacka skinkan och skär upp osten i bitar. Fyll kycklingen med röran och “sy ihop” filéerna med tandpetare så att fyllningen inte trillar ut.
4
Bryn filéerna i smör och olja och krydda med salt och peppar, lägg dem i en ugnsfast form.
5
Vispa ur stekpannan med grädden, lös upp buljongtärningen i grädden och häll över kycklingen.
6
Baka färdigt kycklingen i mitten av ugnen i 20 minuter. Servera med ris och haricots verts.
Näringsvärde: Kcal 535, Fett 16 gram, Kolhydrater 51 gram, Fibrer 4 gram