Chokladtårta med körsbär

Du behöver 4 st ägg 3 dl strösocker 150 g smör smält, avsvalnat 2 dl mjölk 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt...

Tillagningstid: 80 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör smält, avsvalnat
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 dl kakao
  • smör till formen

Fyllning

2 dl vispgrädde
400 g körsbärssylt

Glasyr

175 g choklad mörk av god kvalitet
250 g smör rumstempererat
4 dl florsocker siktat
körsbär till dekoration

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Vispa sedan ner smör och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och rör ner i smeten.

2
Häll smeten i en smord och bröad form (cirka 24 centimeter i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Kolla med en sticka att kakan är färdiggräddad. Ta ut och låt svalna några minuter. Vänd upp och låt svalna helt. Dela kakan i två bottnar. Vispa grädden och rör i körsbärssylt. Bred fyllningen på kakbotten och lägg den andra delen ovanpå.

3
Smält chokladen i mikro, 30 sekunder i taget tills den är helt smält. Låt svalna lite. Sikta florsockret över smöret och vispa ihop. Rör ihop med chokladen och bred glasyren på tårtan. Först runt kanten och sedan ovanpå.

4
Låt tårtan stå svalt och dekorera med körsbär före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top