Du behöver

Små hamburgerbröd

2 dl mjölk
1 dl vatten
25 g jäst
3 msk matolja neutral
1 tsk salt
2 tsk honung
1 st ägg
9 dl mjöl till utbakning
1 st äggvita lätt uppvispad
3 msk sesamfrö

Burgarna

500 g laxfilé
2 st potatis kokta
1.5 st ägg
0.5 tsk salt
smör att steka i

Wasabisås

2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1 tsk wasabi

Tillbehör

salladsblad
1 st rödlök skivad

Gör så här

1
Bröden Värm mjölk och vatten i en kastrull till fingervarmt (37 grader). Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt olja, salt, honung, ägg och det mesta av mjölet.

2
Arbeta degen riktigt smidig, gärna i 5 minuter i assistent. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.

3
Knåda degen smidig och dela i 20 bitar. Rulla till runda bollar, kavla dem lätt så att de blir platta.

4
Pensla plattorna med äggvita och strö på sesamfrö. Lägg på papprade plåtar och jäs övertäckta ytterligare 30 minuter.

5
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden i mitten av ugnen, i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg.

6
Låt svalna på galler eller under bakduk. Bröden kan bakas i förväg och frysas.

7
Burgarna Skär lax och potatis och mixa med ägg och salt till en lös smet.

8
Forma 20 små biffar och stek i smör, 2 minuter på varje sida.

9
Såsen Rör ihop creme fraiche, majonnäs och wasabi.

10
Bygg hamburgare med bröd, salladsblad, laxbiffar, lökringar och en klick sås. Toppa med överdelen av brödet och stick en pinne igenom hela härligheten så att burgaren håller ihop.

11
Serveras kalla som nattamat.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows