Du behöver

  • 10 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl gräddfil
  • 1 st ägg
  • 2 krm salt
  • 1 dl hackad persilja eller gräslök
  • smör att steka i

Topping

crème fraîche
löjrom (eller röd stenbitsrom)

Gör så här

1
Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner mjöl, gräddfil, ägg, salt och persilja. Låt jäsa 30 minuter.

2
Stek små plättar i plättlagg eller stekpanna, 1 matsked smet är lagom till de små plättarna.

3
Plättarna kan stekas i förväg och sedan värmas cirka 10 minuter i en ugnsform i 125 grader.

4
Lägg upp en hög ljumma plättar på varje tallrik och servera med creme fraiche och rom.


Kommentar:
Servera en hel trave plättar med goda små plättar till creme fraiche och rom.

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows