Du behöver
- 10 g jäst
- 2.5 dl mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.75 dl gräddfil
- 1 st ägg
- 2 krm salt
- 1 dl hackad persilja eller gräslök
- smör att steka i
Topping
crème fraîche
löjrom (eller röd stenbitsrom)
Gör så här
1
Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner mjöl, gräddfil, ägg, salt och persilja. Låt jäsa 30 minuter.
2
Stek små plättar i plättlagg eller stekpanna, 1 matsked smet är lagom till de små plättarna.
3
Plättarna kan stekas i förväg och sedan värmas cirka 10 minuter i en ugnsform i 125 grader.
4
Lägg upp en hög ljumma plättar på varje tallrik och servera med creme fraiche och rom.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Servera en hel trave plättar med goda små plättar till creme fraiche och rom.