Du behöver

  • 100 g shiitake
  • 1 knippe vårlök
  • 200 g marinerad tofu
  • ½ chilifrukt
  • 1 msk olja
  • 1 tsk färsk, riven ingefära
  • 1 kruka koriander
  • 1 burk konserverade
  • böngroddar (ca 100 g)
  • 1 pkt rispapper (ca 150 g)
  • ½ dl sweet chili sauce
  • 1 lime

Gör så här

1
1 Skär svampen i bitar. Hacka löken. Skär tofun i små bitar eller smula den med handen. Hacka chilin fint.

2

3
2 Fräs allt några minuter i olja. Rör i ingefära, koriander och böngroddar och låt fräsa med en minut.

4

5
3 Doppa rispapperet i ljummet vatten, torka av, lägg ut på fuktig skärbräda eller handduk. Skeda upp innehållet, vik ihop paketen och servera med chilisås och lime. Det går att fräsa rullarna några minuter om man föredrar en knaprigare yta.


Kommentar:
Shiitake är en svamp med mycket smak och höga halter av antioxidanter.

280 KCAL PER PORTION
10 g protein, 8 g fett, 41 g kolhydrater