Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 dl filmjölk
- 4 dl bovetemjöl
- salt
- 2 ägg
- FYLLNING
- 100 g spenat
- 1 gul lök, hackad
- 150 g svamp, i bitar
- 1 dl lätt creme fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- peppar
- 1 klick smör att steka i
Gör så här
1
1 Vispa vatten, fil, mjöl och en nypa salt till en jämn smet. Addera äggen och vispa. Låt stå i kyl cirka 30 minuter.
2
3
2 Fräs spenat, lök och svamp. Rör ihop creme fraiche med fint hackad vitlök. Salta och peppra.
4
5
3 Häll upp galettesmet i het panna (använd lite smör eller olja i den första laggen). Stek på båda sidor.
6
7
4 Servera galetten med några skedar svampröra, samt en klick vitlökskräm.
Bovete är inte alls en vetesort, utan en ört. Däremot kan mjölet användas på samma sätt som vanligt mjöl. Bovete är lättsmält och innehåller många bra mineraler.
380 KCAL PER PORTION
10 g protein, 14 g fett, 52 g kolhydrater