Het quornfärs i salladsblad

Du behöver 200 g morötter 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 400 g quornfärs 1 msk matolja 1 tsk sambal oelek 1 msk färsk, riven ingefära...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g quornfärs
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 2 msk sesamfrön
  • salt
  • 1 liten isbergssallad

Gör så här

1
1 Riv morötterrna och hacka löken. Fräs med quornfärs i lite matolja.

2

3
2 Rör i sambal oelek och ingefära. Toppa med sesamfrön. Smaka av med salt.

4

5
3 Plocka bort bladen från isbergssalladen och försök att behålla dem hela. Fördela den heta färsen i salladsbladsskålarna.


Kommentar:
Sesamfrön passar på sallad, mackan och väldigt många rätter. De är rika på mineraler och omättade fetter. Allra bäst är de oskalade, men måste mixas eller malas för att kroppen ska kunna ta upp det nyttiga. Skalade frön är därför bättre om man vill göra det enkelt för sig och hälla direkt på maten från påse.

192 KCAL PER PORTION
16 g protein, 8 g fett, 13 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top