Kantarellsoppa

Du behöver 1 liter kantareller 1 gul lök 1 msk smör att steka i 2 vitlöksklyftor ½ dl matlagningsvin 1 lagerblad 1 liter buljong 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 liter kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl matlagningsvin
  • 1 lagerblad
  • 1 liter buljong
  • 2 dl havregrädde

Gör så här

1
1 Skär svampen i mindre bitar. Hacka löken. Fräs tillsammans.

2

3
2 Häll på vin. Lägg i lagerbladet. Slå på buljongen och puttra cirka 25 minuter. Rör i grädden.

4

5
3 Plocka bort lagerbladet. Mixa soppan. Spara några svampar till dekoration.


Kommentar:
Kantareller innehåller mer C-vitamin än de flesta andra svampar, samt en dos antioxidanter.

134 KCAL PER PORTION
3 g protein, 11 g fett, 6 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top