Du behöver
- 500 g färsk kirskål/nässlor/spenat
- 1 gul lök, hackad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 4 ägg
- 1 dl havregrädde
- 40 g riven ost, stark
- 4 ark filodeg
- 1 msk olja
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader.
2
3
2 Fräs de gröna bladen några minuter i panna tillsammans
4
med lök.
5
6
3 Vispa äggen med grädden. Rör ner osten.
7
8
4 Lägg ett filodegsark i en ugnsfast form. Pensla med olja. Lägg på nästa ark, pensla. Har du riktigt tunna ark behöver du fyra lager, annars två till tre. Lägg de gröna bladen på botten. Fyll på med äggsmeten. Baka i ugn cirka 35 minuter.
Både kirskål, nässlor och spenat är nyttiga och framförallt rika på C-vitamin.
168 KCAL PER PORTION
10 g protein, 8 g fett, 13 g kolhydrater