Quiche Lorraine på filodeg

Du behöver 500 g färsk kirskål/nässlor/spenat 1 gul lök, hackad 2 klyftor vitlök, hackade 4 ägg 1 dl havregrädde 40 g riven ost, stark 4...


8 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk kirskål/nässlor/spenat
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 4 ägg
  • 1 dl havregrädde
  • 40 g riven ost, stark
  • 4 ark filodeg
  • 1 msk olja

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader.

2

3
2 Fräs de gröna bladen några minuter i panna tillsammans

4
med lök.

5

6
3 Vispa äggen med grädden. Rör ner osten.

7

8
4 Lägg ett filodegsark i en ugnsfast form. Pensla med olja. Lägg på nästa ark, pensla. Har du riktigt tunna ark behöver du fyra lager, annars två till tre. Lägg de gröna bladen på botten. Fyll på med äggsmeten. Baka i ugn cirka 35 minuter.


Kommentar:
Både kirskål, nässlor och spenat är nyttiga och framförallt rika på C-vitamin.

168 KCAL PER PORTION
10 g protein, 8 g fett, 13 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top