Du behöver
- 250 g blandad svamp; kantareller, karljohan
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 100 g salladsblad (gärna rucola och spenat)
- 50 g ramslök eller purjolök i bitar
- 50 g tamarirostade mandlar
- 100 g brieost
- 1 dl vinägrett
Gör så här
1
1 Ansa svampen och fräs den med vitlök i smör.
2
3
2 Blanda salladsblad, lök och mandlar. Skär brieosten i mindre bitar och blanda den med salladen.
4
5
3 Toppa med svampen och droppa över vinägretten.
Svamp har oförtjänt dåligt rykte när det gäller näringsinnehållet. Många tror att svamp inte innehåller något av värde alls. Ack, så fel. Svampen är bland annat rik på viktiga mineraler som kalcium, zink, järn, mangan och selen.
367 KCAL PER PORTION
9 g protein, 35 g fett, 4 g kolhydrater