Sallad på svamp och brieost

Du behöver 250 g blandad svamp; kantareller, karljohan 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 100 g salladsblad (gärna rucola och spenat) 50 g ramslök eller purjolök...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g blandad svamp; kantareller, karljohan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 100 g salladsblad (gärna rucola och spenat)
  • 50 g ramslök eller purjolök i bitar
  • 50 g tamarirostade mandlar
  • 100 g brieost
  • 1 dl vinägrett

Gör så här

1
1 Ansa svampen och fräs den med vitlök i smör.

2

3
2 Blanda salladsblad, lök och mandlar. Skär brieosten i mindre bitar och blanda den med salladen.

4

5
3 Toppa med svampen och droppa över vinägretten.


Kommentar:
Svamp har oförtjänt dåligt rykte när det gäller näringsinnehållet. Många tror att svamp inte innehåller något av värde alls. Ack, så fel. Svampen är bland annat rik på viktiga mineraler som kalcium, zink, järn, mangan och selen.

367 KCAL PER PORTION
9 g protein, 35 g fett, 4 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top