Du behöver
- 300 g savoykål
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 300 g champinjoner
- 1 msk matolja
- 250 g keso mini naturell
- 1 msk sojasås
- TOMATSÅS
- 1 vitlöksklyfta
- 500 g passerade tomater
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk honung
Gör så här
1
1 Börja med tomatsåsen. Finhacka vitlöksklyftan och fräs den i en kastrull i ett par minuter. Häll över passerad tomat, sambal oelek och honung. Rör ordentligt. Låt puttra på mycket svag värme medan du gör dolmarna.
2
3
2 Sätt ugnen på 200 grader.
4
5
3 Ta bort de största savoykålsbladen och lägg åt sidan. Räkna med ca 3 blad per portion. Skär resten av kålen i mindre bitar. Hacka lök. Skär svampen i mindre bitar. Fräs kålhack, lök och svamp i olja tills svampen mjuknat och fått fin färg. Blanda med sojasås och keso.
6
7
4 Förväll de hela savoykålsbladen i kokande vatten i några minuter. De ska precis mjukna. Skölj bladen i kallt vatten och torka dem. Skeda upp svampröran på mitten av varje blad. Rulla ihop dolmarna och lägg dem i ugnssäker form. Eventuellt behöver du fästa kanterna med tandpetare.
8
9
5 Baka dolmarna i ugn i cirka 20 minuter. Servera med tomatsås.
Savoykål är mildare än sina kålsyskon. Alla typer av kål innehåller mycket kalcium, järn, fibrer, C-vitamin och betakaroten.
161 KCAL PER PORTION
12 g protein, 5 g fett, 17 g kolhydrater