Svamppytt med rotfrukter och marinerad tofu

Du behöver 100 g blandad svamp 3 schalottenlökar 2 morötter 1 palsternacka 250 g marinerad tofu 1 msk smör att steka i 1 dl havregrädde...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g blandad svamp
  • 3 schalottenlökar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 250 g marinerad tofu
  • 1 msk smör att steka i
  • 1 dl havregrädde
  • torkade örter
  • salt

Gör så här

1
1 Ansa svampen och skär i mindre bitar. Hacka löken fint. Skär morötterna och palsternackan i bitar. Skär tofun i små kuber.

2

3
2 Fräs allt på medelvärme. Rör om. Tofun ska få fin yta. Häll på grädde, örter och salt. Låt puttra tills morötterna och palsternackan är al dente.

4

5
3 Servera med vildris.


Kommentar:
Tofu kallas inte av en slump för det ultimata livsmedlet. Proppad med fullvärdigt protein och järn, men den innehåller också andra nyttigheter som magnesium och kalcium.

199 KCAL PER PORTION
12 g protein, 12 g fett, 10 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top