Ugnslåda med cashewnötskräm

Du behöver 200 g rejäl svamp, t ex ostronskivling 1 gul paprika 1 röd paprika 1 gul lök 300 g quornbitar CASHEWNÖTSKRÄM 100 g cashewnötter...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g rejäl svamp, t ex ostronskivling
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 300 g quornbitar
  • CASHEWNÖTSKRÄM
  • 100 g cashewnötter
  • 1 röd chilifrukt, i bitar
  • 2 vitlöksklyftor, i bitar
  • 1 msk riven ingefära
  • salt
  • 1 msk olja

Gör så här

1
1 Börja med cashewnötskrämen. Mixa alla ingredienser. Ställ åt sidan.

2

3
2 Sätt ugnen på 200 grader.

4

5
3 Skär svamp, paprika och lök

6
i bitar. Fördela med quornbitarna i ugnsfast form. Sätt in i

7
ugnen cirka 20 minuter.

8

9
4 Rör om och häll på cashew-nötskrämen. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter.


Kommentar:
Cashewnötter innehåller nyttiga omättade fetter samt mycket mineraler och vitaminer.

290 KCAL PER PORTION
16 g protein, 18 g fett, 16 g kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top