Du behöver
- 2 dl ris, gärna råris
- 1 knippe salladslök
- 3 msk olivolja
- 40 g korinter
- 50 g pinjenötter
- ½ kruka mynta
- 1 knippe dill
- 1 citron, saften av
- salt
- svartpeppar
- 300 g inlagda vinblad
Gör så här
1
1 Hacka löken och fräs tills den mjuknar i kastrull. Häll på ris, salt och vatten (enligt anvisningar på förpackningen). Låt puttra på låg värme under lock till riset är så gott som klart. Häll i korinter och pinjenötter, hackad mynta, dill och hälften av citronsaften. Salta och peppra.
2
3
2 Skölj av bladen och torka på hushållspapper. Använd de största bladen till dolmarna. De andra läggs i botten av kastrullen för att dolmarna inte ska brännas i botten.
4
5
3 Lägg bladen med den blanka sidan nedåt. Skeda upp fyllning, vik in kanterna och rulla ihop dolmen hårt. Lägg dolmarna tätt tillsammans med skarven nedåt i kastrullen.
6
7
4 Häll på resten av citronsaften och olivolja. Lägg en tallrik eller ett lock över dolmarna och ställ en tyngd ovanpå.
8
9
5 Småkoka cirka 45 minuter.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Dill är inte bara en underbar smaksättare, den innehåller också mycket järn, C-vitamin och kalcium.
201 KCAL PER PORTION
4 g protein, 10 g fett, 22 g kolhydrater