Du behöver

  • 2 dl ris, gärna råris
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk olivolja
  • 40 g korinter
  • 50 g pinjenötter
  • ½ kruka mynta
  • 1 knippe dill
  • 1 citron, saften av
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g inlagda vinblad

Gör så här

1
1 Hacka löken och fräs tills den mjuknar i kastrull. Häll på ris, salt och vatten (enligt anvisningar på förpackningen). Låt puttra på låg värme under lock till riset är så gott som klart. Häll i korinter och pinjenötter, hackad mynta, dill och hälften av citronsaften. Salta och peppra.

2

3
2 Skölj av bladen och torka på hushållspapper. Använd de största bladen till dolmarna. De andra läggs i botten av kastrullen för att dolmarna inte ska brännas i botten.

4

5
3 Lägg bladen med den blanka sidan nedåt. Skeda upp fyllning, vik in kanterna och rulla ihop dolmen hårt. Lägg dolmarna tätt tillsammans med skarven nedåt i kastrullen.

6

7
4 Häll på resten av citronsaften och olivolja. Lägg en tallrik eller ett lock över dolmarna och ställ en tyngd ovanpå.

8

9
5 Småkoka cirka 45 minuter.


Kommentar:
Dill är inte bara en underbar smaksättare, den innehåller också mycket järn, C-vitamin och kalcium.

201 KCAL PER PORTION
4 g protein, 10 g fett, 22 g kolhydrater

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows