Du behöver

  • 6–8 spättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, grovhackad
  • 15 körsbärstomater, delade, urkärnade, grovhackade
  • 1 msk hackad persilja
  • flingsalt

Gör så här

Skölj och torka av spättafiléerna. Strö salt på och vänd dem i mjöl. Hetta upp olja i en vid panna. Fräs vitlök så att oljan får smak. Lägg i tomathacket och fräs med persilja. Lägg i fiskfiléerna och vänd dem nästan på en gång så att de inte går sönder. Sjud tills de precis är vita helt igenom. Strö på persilja och salt och servera.


Kommentar:
Tillaga spättan i en vid stekpanna där först tomater, vitlök och persilja fått fräsa ihop. En riktigt snabblagad rätt.