Du behöver
- Rostade rotfrukter
- 4 normalstora potatisar
- 2 morötter, skalade
- 2 palsternackor, väl sköljda
- 2 lökar, skalade
- kallpressad rapsolja
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 2 dl tinade ärter
- 1 dl grovt hackad persilja
- Curryremoulad
- 1 dl färskost (smaksatt med lök eller liknande)
- 1/2 dl naturell yoghurt
- 1 rivet äpple
- 1/2 dl hackad syltlök
- 1 tsk curry, salt
- Fiskpinnar
- 500 g koljafilé eller sej
- salt
- 1 dl vetemjöl
- 2 uppvispade ägg
- 1 dl ströbröd
- smör till stekning
Gör så här
1
Rotfrukter Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatis, rotfrukter och lök “grovt” och lägg bitarna i en ugnsfast form. Droppa på rapsolja. Salta och peppra.
2
Ställ in i ugnen och rosta i cirka 30 minuter. Vänd i ärter och persilja precis vid serveringsögonblicket.
3
Curryremoulad Blanda färskost och yoghurt till en jämn smet. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda och smaka av med salt.
4
Fiskpinnar Salta filéerna runt om. Skär fisken i “fiskpinnebitar”.
5
Vänd bitarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Värm smöret i panna på medeltemperatur och stek fiskpinnarna på båda sidorna så att de blir gyllene.
Recepten är från nya kokboken ”Brydlings fisk och skaldjur”.