Du behöver

  • Rostade rotfrukter
  • 4 normalstora potatisar
  • 2 morötter, skalade
  • 2 palsternackor, väl sköljda
  • 2 lökar, skalade
  • kallpressad rapsolja
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • 2 dl tinade ärter
  • 1 dl grovt hackad persilja
  • Curryremoulad
  • 1 dl färskost (smaksatt med lök eller liknande)
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 1 rivet äpple
  • 1/2 dl hackad syltlök
  • 1 tsk curry, salt
  • Fiskpinnar
  • 500 g koljafilé eller sej
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning

Gör så här

1
Rotfrukter Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatis, rotfrukter och lök “grovt” och lägg bitarna i en ugnsfast form. Droppa på rapsolja. Salta och peppra.

2
Ställ in i ugnen och rosta i cirka 30 minuter. Vänd i ärter och persilja precis vid serveringsögonblicket.

3
Curryremoulad Blanda färskost och yoghurt till en jämn smet. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda och smaka av med salt.

4
Fiskpinnar Salta filéerna runt om. Skär fisken i “fiskpinnebitar”.

5
Vänd bitarna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Värm smöret i panna på medeltemperatur och stek fiskpinnarna på båda sidorna så att de blir gyllene.


Kommentar:
Recepten är från nya kokboken ”Brydlings fisk och skaldjur”.