Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé med skinn
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk timjan
- 1 tsk rosmarin
- 1 st citron saft och det yttersta rivna skalet
- 0.5 dl soja
- 0.5 dl olja
- 4 st vitlök rivna
- 4 prt fullkornscouscous
- 1 st squash
- 1 st paprika
- olivolja till stekning
- 1 dl mandelspån rostade
- 150 g fetaost tärnad
- 1 kruka mynta bladen, strimlade
Gör så här
1
Blanda kyckling, sambal, örter, citronsaft, soja, olja och vitlök och låt stå cirka 15 minuter (den som har tid låter kycklingen marineras längre).
2
Koka couscous enligt förpackningens anvisningar.
3
Halvera squashen längs med och skiva, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek grönsakerna på hög värme i olivolja, salta, peppra och häll i mandelspån mot slutet. Blanda fräset med couscous, citronskal, fetaost och mynta.
4
Stek kycklingen i olivolja cirka 6 minuter per sida, vänd ett par gånger under tiden. Servera med couscousen.
Näringsvärde: Kcal 645, fett 30 g, kolhydrater 50 g, Fibrer 8 g