Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé med skinn
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st citron saft och det yttersta rivna skalet
  • 0.5 dl soja
  • 0.5 dl olja
  • 4 st vitlök rivna
  • 4 prt fullkornscouscous
  • 1 st squash
  • 1 st paprika
  • olivolja till stekning
  • 1 dl mandelspån rostade
  • 150 g fetaost tärnad
  • 1 kruka mynta bladen, strimlade

Gör så här

1
Blanda kyckling, sambal, örter, citronsaft, soja, olja och vitlök och låt stå cirka 15 minuter (den som har tid låter kycklingen marineras längre).

2
Koka couscous enligt förpackningens anvisningar.

3
Halvera squashen längs med och skiva, kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek grönsakerna på hög värme i olivolja, salta, peppra och häll i mandelspån mot slutet. Blanda fräset med couscous, citronskal, fetaost och mynta.

4
Stek kycklingen i olivolja cirka 6 minuter per sida, vänd ett par gånger under tiden. Servera med couscousen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 645, fett 30 g, kolhydrater 50 g, Fibrer 8 g