Du behöver

  • 1.5 kg mandelpotatis skalad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 st vitlöksklyfta skalad
  • 100 g smör
  • salt och nymald vitpeppar

Gör så här

1
Koka mandelpotatisen mjuk under lock i lite lättsaltat vatten. Häll av och låt potatisen ånga av.

2
Värm upp grädde, mjölk, pressad vitlök och smör i en kastrull. Pressa den varma potatisen i potatispress och blanda ner i den varma vätskan. Ta eventuellt mer grädde, mjölk och smör om konsistensen är för tjock. Salta och peppra och blanda till en slät puré.

3
Servera gärna så snart som möjligt.

4
Om purén ska värmas på nytt, gör då en mjölk- och gräddblandning och värm purén i den varma vätskan.


Kommentar:
Recepten är från nya kokboken ”Brydlings fisk och skaldjur”.