Du behöver

  • 4 prt pasta t ex spagetti
  • 2 st aubergine små, eller en stor
  • salt
  • olivolja till stekning
  • 4 st vitlök hackade
  • 2 st burkar finkrossade tomater
  • 1.5 krm chili flakes
  • salt svartpeppar, ev socker
  • 1 kruka basilika bladen, rivna
  • Parmesan till servering

Gör så här

1
Koka upp vatten till pastan. Skiva auberginen och skär skivorna i stavar. Lägg i ett durkslag, salta lätt och skaka om. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek auberginen mjuk och gyllenbrun i omgångar. Ta upp och lägg på tallrik.

2
Torka ur pannan och häll i ny olja, stek vitlöken några minuter och tillsätt sedan tomatkross och chili flakes. Låt puttra ihop cirka tio minuter.

3
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Vänd ner aubergine och basilika i såsen. Smaka av med salt, peppar och eventuellt en nypa socker. Vänd ihop pasta och sås och servera med nyriven ost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 475, Fett 20 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 6 g