Du behöver

  • 4 st rödbetor små
  • 2 st knipplökar
  • 100 g smör
  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 dl ost t ex Västerbottensost
  • vetemjöl
  • salt
  • 2 st ägg uppvispade
  • ströbröd

Till servering

4 msk kapris
rucola
örter vad som finns
1 st sats mandelpotatispuré (se nedan)

Gör så här

1
Börja med att koka rödbetorna i cirka 1 timme, tills de är mjuka, gnid av skalen i kallt vatten. Dela löken i kvartar och rosta den mjuk i 225 graders ugn i cirka 10 minuter. Bryn smöret tills det doftar nötigt. Ställ åt sidan.

2
Lägg ut strömmingsfiléerna, lägg ost på hälften av dem och lägg de övriga filéerna ovanpå. Fördela mjöl med lite salt i, ägg och ströbröd på tre olika tallrikar. Vänd de dubbla fiskarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek fiskarna i lite nytt smör tills de är gyllene på båda sidor.

3
Servera strömmingen med rödbetorna, den rostade löken, det brynta smöret, kapris, rucola och örter samt gärna potatispuré.


Kommentar:
Recepten är från nya kokboken ”Brydlings fisk och skaldjur”.