Apelsin- & chipotlemajonnäs

Du behöver 1 äggula 2 msk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 1 pressad vitlöksklyfta 1 msk färskpressad apelsinjuice 1 msk finrivet apelsinskal, det yttersta 1/2 finhackad...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk finrivet apelsinskal, det
  • yttersta
  • 1/2 finhackad färsk röd chili
  • 1 nypa (1 kryddmått) torkad peperoncino (chilifrukt)
  • 6 droppar tabasco chipotle
  • 1 msk finhackad färsk basilika
  • 2 dl rapsolja

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna utom olja och basilika i en skål.

2
Vispa i olja droppvis först, därefter i en fin stråle under vispning.

3
Smaka av med salt och peppar, rör i den fint hackade basilikan.

4
Tips Var noga med att samtliga ingredienser håller rumstemperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top