Du behöver

  • 2 st aubergine
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 tsk spiskummin mald
  • rosmarin ett par färska kvistar
  • salt och peppar
  • sallad
  • 300 g rödkål
  • 10 cm purjolök späd
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 400 g svarta bönor kokta
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk majonnäs

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera auberginerna och skär köttet i ett rutmönster. Pensla med oljan. Krydda med

2
spiskummin, rosmarin, salt och peppar.

3
Baka auberginerna i mitten av ugnen i 20–30 minuter, tills de har fått fin färg och mjuknat.

4
Finstrimla kålen. Skiva purjon tunt. Krama in olja, vinäger, socker, salt och peppar

5
väl i kålen. Låt dra i cirka 10 minuter.

6
Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av väl. Vänd ner dem försiktigt i kålen tillsammans med matyoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Servera till auberginehalvorna.