Du behöver
- 2 st aubergine
- 1 dl olivolja
- 0.5 tsk spiskummin mald
- rosmarin ett par färska kvistar
- salt och peppar
- sallad
- 300 g rödkål
- 10 cm purjolök späd
- 2 msk olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 400 g svarta bönor kokta
- 1 dl matyoghurt
- 2 msk majonnäs
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Halvera auberginerna och skär köttet i ett rutmönster. Pensla med oljan. Krydda med
2
spiskummin, rosmarin, salt och peppar.
3
Baka auberginerna i mitten av ugnen i 20–30 minuter, tills de har fått fin färg och mjuknat.
4
Finstrimla kålen. Skiva purjon tunt. Krama in olja, vinäger, socker, salt och peppar
5
väl i kålen. Låt dra i cirka 10 minuter.
6
Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av väl. Vänd ner dem försiktigt i kålen tillsammans med matyoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Servera till auberginehalvorna.