Du behöver

  • 4 portioner jasminris
  • 500 g fiskfilé, torsk eller sej
  • 1 purjolök
  • 1/2 zucchini
  • 1/2 msk grön currypasta
  • 1 msk neutral raps- eller majsolja
  • 1 förp krämig kokosmjölk (250 ml)
  • 1 dl vatten
  • 1 1/2 msk konc fiskfond
  • saften av 1/2–1 lime
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2
Skär fisken i breda bitar. Ansa och skär purjon i breda bitar. Tärna zucchinin.

3
Bryn purjo och zucchini med

4
grön currypasta i olja i en vid panna med höga kanter i cirka 2 minuter.

5
Rör ihop kokosmjölk med vatten och fond. Häll blandningen på grönsakerna och lägg på

6
fisken.

7
Lägg på ett lock och låt sjuda i cirka 5 minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av med lime, salt och peppar. Servera med riset.