Du behöver
- 4 portioner jasminris
- 500 g fiskfilé, torsk eller sej
- 1 purjolök
- 1/2 zucchini
- 1/2 msk grön currypasta
- 1 msk neutral raps- eller majsolja
- 1 förp krämig kokosmjölk (250 ml)
- 1 dl vatten
- 1 1/2 msk konc fiskfond
- saften av 1/2–1 lime
- salt och peppar
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Skär fisken i breda bitar. Ansa och skär purjon i breda bitar. Tärna zucchinin.
3
Bryn purjo och zucchini med
4
grön currypasta i olja i en vid panna med höga kanter i cirka 2 minuter.
5
Rör ihop kokosmjölk med vatten och fond. Häll blandningen på grönsakerna och lägg på
6
fisken.
7
Lägg på ett lock och låt sjuda i cirka 5 minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av med lime, salt och peppar. Servera med riset.