Du behöver
- 1 st laxsida ca 1 kg
- marinad
- 1.5 msk citronsaft
- 1 msk rapsolja
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm timjan
- 1 tsk salt
Tomatsmör
100 g smör rumstempererat
1 tsk salt
2 msk tomatpuré gärna kryddad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Torka av laxen och lägg den med skinnet nedåt på dubbel folie i en långpanna eller ugnsform.
3
Skär skåror tvärs över fisken med 3 centimeters mellanrum.
4
Rör ihop marinaden och pensla den över fisken. Låt stå och marinera i 10 minuter.
5
Vispa ihop tomatsmöret och bre det över fisken. Grilla i ugnen i cirka 10 minuter.
6
Servera med kokt pressad potatis och grönsaker.
Detta är ett läsarrecept av Gunilla Gärdqvist i Sala.